Deeleconomie

Slimme zorg via deeleconomie.

De deeleconomie is bedoeld om diensten tussen particulieren mogelijk te maken en zo het gemeenschapsgevoel te versterken.

Wat is deeleconomie?

De deeleconomie is bedoeld om diensten tussen particulieren mogelijk te maken en zo het gemeenschapsgevoel te versterken. Particulieren kunnen door toepassing van dit stelsel fiscaal gunstig bijverdienen aan 10,7% belasting. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.Zo mag je per jaar een maximaal bedrag verdienen via de deeleconomie. Voor 2025 mag je maximaal 7.700 EUR bijverdienen. Ook mogen er geen professionele diensten worden aangeboden én moeten je prestaties gefactureerd worden door een erkend platform zoals Zorgdelen. Zorgdelen zorgt als tussenpersoon voor de matching tussen zorgzoeker en zorgdeler.

Maak een verschil voor de maatschappij en verdien zelf iets bij.

Als zorgdeler maak je écht een verschil in het leven van iemand die hulp nodig heeft, én verdien je zelf ook nog eens een mooi extraatje. Of je nu student bent of gepensioneerd, werk hebt of niet, als zorgdeler kan je wat bijverdienen aan 10,7% belastingen! De deeleconomie is bedoeld om het gemeenschapsgevoel tussen zorgzoekers en zorgdelers te versterken. Wij zoeken naar de juiste match, en jij deelt jouw zorg!

  • Jij deelt jouw zorg, wij zorgen voor de rest

    Onder het stelsel van de deeleconomie kan je fiscaal gunstig bijverdienen aan 10,7% belastingen, zolang je hiermee minder verdient dan 7.700 EUR (in 2025). Als erkend platform voor deeleconomie houden wij jouw prestaties bij, zorgen we voor facturatie en betaling en bezorgen we jou jaarlijks je fiscale fiche. Bovendien ben jij verzekerd gedurende de volledige uitvoering van jouw zorg.

  • Persoonlijke assistentie

    Veel van onze zorgzoekers maken gebruik van een financiële tegemoetkoming van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Met deze steun kunnen zij zorgdelers inschakelen om hen te ondersteunen in hun dagdagelijks leven. Jouw zorg kan gaan van gezelschap, vervoer, algemene ondersteuning, boodschappen doen, en noem maar op. Geen opleiding nodig, gewoon je zorgzame zelf zijn.